Кокосова олія 150г, Manteca

93.50 грн.

Кокосова олія 150г, Manteca

Корисну кокосову олію отримують з копри (висушена м'якоть горіха) кокосової пальми. Затверділу м'якоть кокоса при виробництві олії спочатку відокремлюють від його шкаралупи, потім очищену копру висушують, подрібнюють, а вже після цього отримують з неї олію пресуванням. Через вміст жирних насичених кислот кокосова олія практично не піддається окисленню, у зв'язку з чим має досить тривалий термін зберігання. Вона практично не вступає з повітрям в реакцію, тому, навіть не в холодильнику, залишається придатною протягом всього терміну споживання.


Кокосова олія також не втратить корисних властивостей і смакових якостей при нагріванні до високих температур, тому, на відміну від інших олій, може використовуватися для смаження і приготування у фритюрі, вона не стає канцерогенною.

Кокосовою олією можна замінити вершкове масло в приготуванні страв. Для більш економного споживання можна приготувати страву на топленому маслі або рослинній олії, а кокосову потроху додавати в кінці приготування. Ця олія здатна перетворити звичайну і просту їжу в вишукану страву.


Цей продукт використовується для приготування найрізноманітніших гарячих страв: супів, макаронних виробів, круп'яних гарнірів, овочевих страв, соусів і гарячих закусок. Можна її додавати і в кондитерські вироби і випічку. З кокосовою олією набувають приємного присмаку печива, торти, кекси, сирники, млинці, сирні запіканки і оладки.

Кокосова олія має виражену протизапальну, бактерицидну, а також протигрибкову дію, завдяки чому зміцнює імунітет. Олію можна використовувати в комплексі лікування мікозів, кандидозів, герпесу, вірусних інфекцій, інфекційно-запальних захворювань органів дихання, грипу, недуг статевої та сечовивідної систем.


Олія здатна активізувати і прискорити обмінні процеси, перешкоджаючи розвитку ожиріння, допомагає у відновленні нормального вмісту глюкози в крові при діабеті. Крім того, цей продукт перешкоджає розвитку жовчнокам'яної і сечокам'яної хвороб, жирової дистрофії печінки а також благотворно впливає на стан щитовидної залози.


Кокосова олія також має антиоксидантну дію, попереджаючи передчасне старіння, здатне знизити ризик розвитку онкозахворювань і хвороби Альцгеймера. При цьому вона також надає заспокійливу, антистресову і розслаблюючу дію.


Перешкоджає розвитку карієсу та остеопорозу, знижує ризик появи захворювань суглобів. Цей продукт здатний підвищувати ефективність засвоєння магнію і кальцію, необхідних для формування зубної емалі і кісткової тканини.


Корисно вживати кокосову олію жінкам під час грудного вигодовування. Це олія відрізняється досить високим вмістом лауринової кислоти, яка є компонентом грудного молока.


При зовнішньому використанні олія кокосового горіха прискорює загоєння різноманітних пошкоджень шкіри і лікує багато дерматологічних захворювань: дерматити, псоріаз, екзема.

Поділитись

Написати відгук
Наявність:
у наявності
Модель:
05104
Фундаментальні правила харчування: щоб їжа була ліками, а не ліки – їжею />

Фундаментальні правила харчування: щоб їжа була ліками, а не ліки – їжею

Правильне харчування – фундамент здоров’я для всього...

08.04.2020

Конопляний протеїн: боятися чи терміново додати в раціон? />

Конопляний протеїн: боятися чи терміново додати в раціон?

Канабіс – неймовірно корисна рослина з поганою репут...

08.04.2020

Пророщене зерно: невичерпна користь "живої" їжі />

Пророщене зерно: невичерпна користь "живої" їжі

Пророщене зерно - це справжня скарбничка корисних віта...

22.01.2019

Скульптор здорового та гарного тіла: детально про користь льону />

Скульптор здорового та гарного тіла: детально про користь льону

Його користь важко переоцінити. Насіння допомагає при ...

18.01.2019