Кокосова олія 150г, Manteca
Корисну кокосову олію отримують з копри (висушена м'якоть горіха) кокосової пальми. Затверділу м'якоть кокоса при виробництві олії спочатку відокремлюють від його шкаралупи, потім очищену копру висушують, подрібнюють, а вже після цього отримують з неї олію пресуванням. Через вміст жирних насичених кислот кокосова олія практично не піддається окисленню, у зв'язку з чим має досить тривалий термін зберігання. Вона практично не вступає з повітрям в реакцію, тому, навіть не в холодильнику, залишається придатною протягом всього терміну споживання.
Кокосова олія також не втратить корисних властивостей і смакових якостей при нагріванні до високих температур, тому, на відміну від інших олій, може використовуватися для смаження і приготування у фритюрі, вона не стає канцерогенною.
Кокосовою олією можна замінити вершкове масло в приготуванні страв. Для більш економного споживання можна приготувати страву на топленому маслі або рослинній олії, а кокосову потроху додавати в кінці приготування. Ця олія здатна перетворити звичайну і просту їжу в вишукану страву.
Цей продукт використовується для приготування найрізноманітніших гарячих страв: супів, макаронних виробів, круп'яних гарнірів, овочевих страв, соусів і гарячих закусок. Можна її додавати і в кондитерські вироби і випічку. З кокосовою олією набувають приємного присмаку печива, торти, кекси, сирники, млинці, сирні запіканки і оладки.
Кокосова олія має виражену протизапальну, бактерицидну, а також протигрибкову дію, завдяки чому зміцнює імунітет. Олію можна використовувати в комплексі лікування мікозів, кандидозів, герпесу, вірусних інфекцій, інфекційно-запальних захворювань органів дихання, грипу, недуг статевої та сечовивідної систем.
Олія здатна активізувати і прискорити обмінні процеси, перешкоджаючи розвитку ожиріння, допомагає у відновленні нормального вмісту глюкози в крові при діабеті. Крім того, цей продукт перешкоджає розвитку жовчнокам'яної і сечокам'яної хвороб, жирової дистрофії печінки а також благотворно впливає на стан щитовидної залози.
Кокосова олія також має антиоксидантну дію, попереджаючи передчасне старіння, здатне знизити ризик розвитку онкозахворювань і хвороби Альцгеймера. При цьому вона також надає заспокійливу, антистресову і розслаблюючу дію.
Перешкоджає розвитку карієсу та остеопорозу, знижує ризик появи захворювань суглобів. Цей продукт здатний підвищувати ефективність засвоєння магнію і кальцію, необхідних для формування зубної емалі і кісткової тканини.
Корисно вживати кокосову олію жінкам під час грудного вигодовування. Це олія відрізняється досить високим вмістом лауринової кислоти, яка є компонентом грудного молока.
При зовнішньому використанні олія кокосового горіха прискорює загоєння різноманітних пошкоджень шкіри і лікує багато дерматологічних захворювань: дерматити, псоріаз, екзема.
- Наявність:
- у наявності
- Модель:
- 05104

Фундаментальні правила харчування: щоб їжа була ліками, а не ліки – їжею
Правильне харчування – фундамент здоров’я для всього...

Конопляний протеїн: боятися чи терміново додати в раціон?
Канабіс – неймовірно корисна рослина з поганою репут...

Пророщене зерно: невичерпна користь "живої" їжі
Пророщене зерно - це справжня скарбничка корисних віта...

Скульптор здорового та гарного тіла: детально про користь льону
Його користь важко переоцінити. Насіння допомагає при ...